Pyha og så i den varme

Kan man være det bekendt?

Hej, jeg vil gerne bestille ridning,
det skal være i dag… vi er 2 personer,  jeg er øvet og min datter skal trækkes, vi vil ride i skoven!

På en hed sommerdag, klokken var bare 12
og middagsstunden ville blive endnu varmere om blot en time.

“Ja du kan godt købe en times ridetur for Jer begge, men det bliver en rolig tur når dit barn skal trækkes. Hestene holder siesta –  indtil klokken 15, derfor du kan enten komme med på morgentur i morgen tidligt inden klokken 9, eller med på en aften tur efter klokken 21, der er det mest udholdelige tidspunkt for hestene i disse dage.
Du skal vide at en skovtur i denne varme tid, betyder fluer, myg og klæg i skoven, de bider og stikker, hvilket irriterer både heste og mennesker.
og prisen for Jeres private ridetur er …,- kr.”

“Hold da helt op, DET var dyrt! Andre steder koster det ikke engang en fjerdedel”. Sagde  stemmen.
“Ja – så skal du måske bare vælge at ride, et af de andre steder” foreslog jeg.
Nå ja, det ville hun så gøre. Samtalen sluttede.

Sommervarmen hestene og mig

På en hed sommerdag, klistret til i fugt, mine heste holdt fri, prøvede at løbe fra bremserne og klæg, og fik lidt luft undervejs. De søgte i skygge og placerede sig tæt sammen, med hovederne sænket, brugte hinandens haler til automatisk fluevifte. De lukkede øjnene halvt i, og forsøgte at undgå fluer skulle kravle derind.

Jeg fandt selv et halv-svalt sted, og led i varmen, selvom jeg også havde en skyggefuld plet. Varmen var intens, og selvom der er drikkekopper på folden så hestene har rent, frisk koldt vand pumpet op nogle meter nedefra, valgte jeg at finde et par kæmpe store baljer frem, som jeg fyldte med vand, så koldt vand løb ud over kanten. Dét lokkede hestene fra ét skyggested til det næste, de drak begærligt, og et par af dem gav sig endda til at lege og pjaske. En enkelt stillede sig foran lågen og stirrede stift på mig.

Jeg modtog beskeden!
Og gjorde som hesten bad mig om.
Hentede den tykke brandslange, holdt slangen så vandet sprøjtede op og pjaskede ned, som brusebad. Fornøjeligt at den tørre jord blev blød,og hestene trippede rundt så hovene sugede vand, flere heste stod midt i bruset og blev våde over hele kroppen, særligt én af dem er en rigtig vandhest, den kan ligefrem skubbe de andre væk for at komme til det kølende bad.

God var min samvittighed, da jeg bagefter kravlede tilbage ind i min egen skyggefulde plet

Ridning NU – jeg betaler!

Dagen efter ringede stemmen igen, og spurgte om jeg holdt fast i min pris, om vi ikke kunne forhandle. Hun var kørt forbi i aftes og havde kigget ind over lågen, og ville altså gerne ride, men det kunne vel ikke være så dyrt at ride. Hjemme på Sjælland var prisen heller ikke så høj. Og hun havde også besøgt et andet sted i aftes, fortalte hun, men det var ikke lige dét hun gerne ville.
Hun fortalte hvordan hun beundrede min tilgang til heste, velfærd og så videre, ville rigtig gerne ride den tur hos Stald Plus, og komme og “se stedet” nu da hendes ferie snart var forbi, så det skulle helst være nu i dagtimerne! “Og du vil vel gerne tjene pengene”, sluttede hun.

Ja da, det vil jeg da såmænd gerne, men jeg orker ærlig talt ikke at argumentere, eller diskutere pris, det er for varmt, svarede jeg,”prisen er som den er”.
Det var da en underlig holdning du har, bestemt ikke særlig turist venligt sagde stemmen i telefonen, (anede jeg mon en skarp bebrejdende tone….) og porten var for i øvrigt også lukket i går aftes, så jeg kunne slet ikke komme ind, sluttede hun, tydeligt skarp i tonen”
Næ – det er sandt, vi har åbne- og lukketider, mine heste er jo heller ikke ligefrem turistheste.

“Jamen jeg vil meget gerne ride, men kan jeg så købe terapiridning, i dag” fortsatte kunden.
Termometeret viste 27 grader i skyggen, og min egen hjerne var godt på vej til at over-ophede.
“Terapi ridning er dyrere”, svarede jeg kort. “Nåee er det deeeet”, sagde stemmen, “hvor meget, da”.

“Ved du hvad” sagde jeg, “min hjerne den er slet ikke i stand til at fortsætte denne samtale, og jeg har i dette øjeblik dømt varme fri for hestene, så du kan ikke ride, før end temperaturen er faldet væsentligt”.
“Varme fri” smældede stemmen, “hvad f… er det, det kan du da ikke mene”.

“Det er ligesom da du gik i skole og skolen sendte dig hjem fordi der var hedebølge. Og jo, mine heste er sendt i skygge de næste par dage. Fortsat rigtig god ferie”.

Kan man være det bekendt?

At svare og afvise en kunde på den måde?
At forvente at alt er til salg billigt?
At alt kan købes bare prisen er rigtig?
At blive fornærmet over en afvisning?

Sagde jeg det? – Ja det gjorde jeg faktisk. Ganske uhøfligt afviste jeg en kunde der mente at 150 kr. var ganske rimeligt, for en times ridetur, inklusiv leje af hest, sadeltøj, opsadling og min tid – inklusive moms. Og helst midt på dagen, uanset varme.  Mon der er andre som vil ride ud i 27 graders varme, så tænker jeg bare: arme hest!

Ja det kan man godt være bekendt overfor både heste og sig selv – og hun fandt vel et andet sted…

– pyha det var en varm dag, for min hjerne 🙁

About the author

Hvad synes du om det du har læst?

%d bloggers like this: