gittesindl20

Når du føler dig skidt tilpas…

Åh, du har ondt i kroppen eller hovedet og føler dig skidt tilpas

Du kender følelsen, noget er på vej, men ved ikke lige om det er forkølelse, influenza, hals onde, men træt – det er du. Og måske er en hovedpinen undervejs.

Du er måske blevet vænnet til at snuppe en gang tabletter for at få det lidt bedre dæmpe smerte og måske feber, for at styrte afsted på job.

Men stop nu!
Kroppen kan selv, du skal bare give den lov. Den opdragelse og kultur du er født ind i har lært dig at du ikke må have det skidt. Forkølelse skal fjernes ligesom alle de andre dårlig domme.
Men kroppens immunforsvar skal holdes i gang og slås for dig, det kan det hvis du giver lov.

Gå hjem og læg dig før tid

Drop den indre helt og martyr. Skyldfølelse over at lægge dig og blive rask før du møder på job igen.

Har chefen udtalt en bemærkning om det kan du sagtens, husk lige hensynet til de andre, eller noget helt andet. Har din kollega med slukkede øjne udbrudt “åh nej nu skal jeg igen tage over”?

Tja det må være tid til en vikar i virksomheden. Du er dårlig træt udkørt har hovedpine og er svimmel, halsen nå ja, den gør også ondt.

Læg dig vær syg, giv dig ro og pleje, selvomsorg. Lad immunsystemet arbejde imens du hviler, drikker væske og måske varm yndlingste. Suppe.

Du forkorter sygeperioden og bliver mere klar, end hvis du halter afsted og er små dårlig i flere uger. Du udsætter dine kollegaer for smitte, er du i en skole, forretning eller et sted med andre mennesker, udsætter du også dem for smitte.
Hav det tart 😉

About the author

Hvad synes du om det du har læst?

%d bloggers like this: