Gråvejr og det magiske

Find magien på en gråvejrsdag

I Danmark er vi verdens lykkeligste folk
men det er ikke altid det – vi hører fra hinanden!
Uanset hvor positiv en attitude man lægger for dagen, så kommer  der som regel et ‘men’, og et negativt ‘bøvs’ retur.

Sikke koldt, sikke træls vejr, hvis bare…

-og så videre.
Da jeg var barn, lød det på samme måde men ikke så ofte, tvært i mod så lærte vi meget af den stående joke, om tyske turister i deres gule regntøj.

Men hvor forsvandt den læring mon hen?
For i dag er der så mange negativer syn’sninger om vejret, og de fleste holder med hinanden, “uha det er koldt jeg må hellere blive inden for”. “Nej det er alt for koldt”, og så videre.

Hvorfor solidt efterårs fodtøj og ordenligt regntøj,  ikke er hver mands eje? Med ordenligt tøj på sikres vi at kunne klæde os efter vejret, forholdene og at man forbliver tør. De gode uldsokker og inderste tøjlag med lange ben og ærmer i blødt merinould, sikrer jo man kan holde varmen.
Hvorfor er det at forældre ikke helt naturligt lærer deres børn hvor vigtig naturen er, og hvor vigtigt det er at komme ud i den. Som den er. Lige nu.  Hvorfor er vi alle ikke forberedt på at vejret skifter? At være forberedt som voksen, således også som barn.

I stedet for, høres konstante suk efter sol, varme og sydlandsk sommer,
og en evig utilfredshed med det danske vejr. Her er vi født, her har vi valgt at bo, her har vi hjemme. Hvorfro er indstilling sådan at vi altid er utilfredse med vejret?

Er det også det som  danske voksne videregiver til deres børn generelt. Ønsk dig et andet liv, beklag dig og brok dig, vær negativ, og fyld hverdagen med kritik?

Jeg forstå det bare ikke, derfor spørger jeg. Hvad er der galt med at leve NU?
Tænk vi er verdens lykkeligste folk – og beklagelserne vil ingen ende tage!
Gå ud nu, og vær en smule taknemmelig for at du kan.

Når årstiderne skifter, så skifter vejr og temperatur og danskerne løber fra virkeligheden – vejr og vind, det er som det er. Har du glemt det? Har du aldrig lært det?

Beklagelse, fortæller bestemt ikke om lykke

De voldsomt negative udtalelser om vejret, især hen i efteråret på gråvejrsdage, hvor vi mødes vi af et “øv, hvor er det fugtigt, mørkt og koldt – vejret, alt er gråt og man bliver trist.

Nej, siger jeg til dig!

Det handler kun om din indstilling.
Du ønsker selv, det skal være trist og negativt – og så bliver det sådan.

Gå nu ud og find magien i det grå vejr!

Den rette påklædning er varme sokker, gode travestøvler eller fornuftige støvler af gummi, ikke de billige for de slasker om fødderne. Inderlag og yderlag på kroppen, så du holder varmen inde og vand og vind ude, også hvis du skal stå stille i længere tid og nyde udsigt lytte og indsnuse vejret.
–  også svedtransporterende tøj er effektivt, hvis du skal hoppe over grøfter, og vandre i terrænet så du virkelig får den indre varme.
Glem ikke hals og hoved skal holdes varmt, og håndled/hænder
🙂

Prøv dog en ny indstilling: “Nu går jeg derud og sætter pris på at jeg KAN”

Og så er du klar, gå nu ud, alene eller sammen med hunden eller en anden god ven.

Find magien – den ér der

Se op på himlen, det er gratis, det er foranderligt og smukt.
Lyt til regnen, vindens susen, eller måske stormende larmende buldren. Opdag naturen se vidunderet, træer, buske, blade, hvad enten de flyver rundt på jorden og hvirvler afsted, eller stadig sidder på grenene…

Brug dine sanser og indhaler luften, mærk kulde, varme, fugten på dine kinder og næsen…

Hvis du lukker øjnene, og altid undgår vejret, afskærer du dig selv fra den vigtige evne, at være nærværende, kunne erkende, kunne opleve verden som den er, ville lære lige nu og være en del af naturen. Trækker du dig tilbage, drømmer om noget andet så får du ikke magien med, den magi som er derude, og som du er en del af hvis du vil…
det er gratis følelse af lykke at finde magien …
vi kan  – du kan
vil du?

Hav det rart 😉

About the author

Hvad synes du om det du har læst?

%d bloggers like this: