Find magien på en gråvejrsdag

I Danmark er vi verdens lykkeligste folk
men det er ikke altid det – vi hører fra hinanden
Uanset hvor positiv en attitude man lægger for dagen, så kommer  der som regel et ‘men’, og et negativt ‘bøvs’ retur.

Sikke koldt, sikke træls vejr, hvis bare…

-og så videre.
Da jeg var barn, lød det på samme måde men ikke så ofte, tvært i mod så lærte vi meget af den stående joke, om tyske turister i deres gule regntøj.
Men hvor forsvandt den læring hen, mon?
For i dag er der så mange negativer syn’sninger om vejret, og de fleste holder med hinanden, uha det  er koldt jeg må hellere blive inden for. Nej det er alt for koldt, og så videre.

Jeg selv forstår ikke, hvorfor solidt efterårs fodtøj og ordenligt regntøj,  ikke er hver mands eje. Med ordenligt tøj på sikres vi at kunne klæde os efter vejret, forholdene og at man forbliver tør. De gode uldsokker og inderste tøjlag med lange ben og ærmer i blødt merinould,  sikrer jo man kan holde varmen.
Jeg forstår ikke hvorfor forældre ikke har lært deres børn hvor vigtig naturen er, og hvor vigtigt det er at komme ud i den. Som den er. Lige nu. At  være klædt på at være forberedt som voksen, således også barn.

I stedet for, høres konstante suk efter sol, varme og sydlandsk sommer,
og en evig utilfredshed med det danske vejr.

Er det også det som sådan danske voksne  videregiver til deres børn generelt. Ønsk dig et andet liv, beklag dig og brok dig, være negativ, og fyld hverdagen med kritik?

Jeg forstå det bare ikke. Hvad er der galt med at leve NU?
Gå ud nu, og vær en smule taknemmelig for at du kan.

Når årstiderne skifter, så skifter vejr og temperatur og danskerne løber fra virkeligheden – vejr og vind, det er som det er.

Prøv en ny indstilling: “Nu går jeg derud og sætter pris på at jeg KAN”

Beklagelse, fortæller bestemt ikke om lykke

De voldsomt negative udtalelser om vejret, især hen i efteråret på gråvejrsdage, hvor vi mødes vi af et “øv, hvor er det fugtigt, mørkt og koldt – vejret , alt er gråt og man bliver trist.

Nej, siger jeg til dig! Det handler kun om din indstilling. Du ønsker selv, det skal være trist og negativt – og så bliver det sådan.

Gå nu ud og find magien i det grå efterårsvejr

Den rette påklædning er varme sokker gode travestøvler eller fornuftige støvler af gummi, ikke de billige de slasker om fødderne. Inderlag og yderlag på kroppen, så du holder varmen inde og vand og vind ude, også hvis du skal stå stille i længere tid og nyde udsigt lytte og indsnuse vejret.
– men også svedtransporterende tøj der er effektivt, hvis du skal hoppe over grøfter, og vandre i terrænet så du virkelig får den indre varme.
Glem ikke hals og hoved skal holdes varmt, og håndled/hænder
🙂

Og så er du klar, gå nu ud, alene eller sammen med hunden eller en anden god ven.

Find magien – den er der

Se op på himlen, det er gratis, det er foranderligt og smukt.
Lyt til regnen, vindens susen, eller måske stormende larmende buldren. Opdag naturen se vidunderet, træer, buske, blade, hvad aenten de flyver rundt på jorden og hvirvler afsted, eller stadig sidder på grenene…

Brug dine sanser og indhaler luften, mærk kulden, varmen, fugten på dine kinder og næsen…

Hvis du lukker øjnene, og altid undgår vejret, afskærer du dig selv fra den vigtige evne, at være nærværende, kunne erkende, kunne opleve verden som den er, ville lære lige nu og være en del af naturen. Trækker du dig tilbage, drømmer om noget andet så får du ikke magien med, den magi som er derude, og som du er en del af hvis du vil…
det er gratis følelse af lykke at finde magien …
kan vi det – kan du?

Hav det rart 😉