Genkender du en psykopat

Har du læst indlægget karakteristika og personlighedstræk ved psykopater? (link)

Måske du genkender en psykopat?

Kvinde / mand og karismatisk

 • En psykopat kan også være en kvinde – fx din chef
  Hun er ansat som din leder i virksomheden, hun ‘dyrker virksomhedens samarbejdspartnere’, på rejser, messer, møder, kurser og har et skiftende seksuelt forhold til kursisterne. Er sjældent hjemme, og derhjemme er hun en anden men stadig den der bestemmer og har kontrol. Karismatisk stærk og meget charmerende kvinde med et vindende væsen – i starten. Hun har dog kun få venner for hun bliver hurtigt gennemskuet af de fleste. Det kan jo også være en mand!

Tæt på / netværket

 • Det kan være din nabo gennem mange år der undertrykker sin hustru, sine børn. De må ikke gøre noget selv, han styrer magtfuldt og ved bedst, så både kone og børn lister som grå spøgelser langs muren. Du fatter først mistanke efter de har skiftet hund nr. 5 ud på et år, fordi de andre bed posten (og du spørger hustruen der er gift med psykopaten – hvorfor).

Du møder vedkommende fra en anden vinkel

 • Det er måske din tandlæge, eller anden – ellers fagligt dygtige behandler, der behandler sit kvindelige personale på en måde så de bukker under for stress på stribe, han udskifter gerne personale jævnligt. Du har måske lagt mærke til, hvor nedladende han taler til sit personale og at de finder sig i det. Måske han endda overskrider dine grænser. Han er en nydelig mand ‘godt gift med børn og børnebørn’ med et stort ego og karismatisk personlighed.  Eller det er en kvinde altså en “hun” og ikke “han”!

Overraskende / Snigløbet med overlæg

 • Måske det er en bekendt der bringer dig ud i en situation som kommer bag på dig, i laver en fast aftale og hun bryder den. Når du konfronterer hende smiler hun i forbifarten imens hun siger ja det var en fejl. Men siger til andre at det i virkeligheden er din fejl, fordi….(hun brygger en historie som lyder meget sand). Hun gør det igen – og igen, skaber splid, bortforklarer og lyver reelt. Da du konfronterer hende med det, bliver hun bliver hævngerrig og involverer andre, måske er det midt om natten blot for at skabe mere splid, og få ret. Hun finder et punkt, hvor du er svag, for at hun kan vinde kampen og få magt over jeres bekendtskabs forhold. Således hun står med magt og er den der bestemmer. Udadtil en ellers charmerende person, der helt følelseskoldt fortsætter sit spil. Måske du stopper kontakten til hende, men hun vil vende tilbage på de mest mærkelig tidspunkter med forskellige løgnehistorier.

Hver dag / din nærmeste fortrolige

 • Måske du selv lever i et forhold hvor din partner er så selvcentreret at du helt forsvinder, du synes du er forkert, mærker ikke vedkommendes kærlighed eller hensyn. Det hele drejer sig om din kærestes behov, og du må følge trop, selv din løn forsvinder fra Jeres fælles konto. Noget du godt ved du ikke skal blande dig i, bare du sørger for at hjemmet ser godt ud, har styr på måltiderne og gør som der bliver sagt. Du synes det er svært fordi du får dårlig samvittighed når han giver dig komplimenter, siger han elsker og forguder dig, og det er alligevel svært at komme væk når han nedgør dig og håner dig for alt det du gør galt og er en dum ubrugelig, kælling. En bitch som er skyld i han bliver sygelig jaloux på dig , siger han iskoldt. Men du har en fornemmelse af at han bader i seksuelle forhold med andre kvinder. For han flirter åbenlyst og siger du skal være taknemmelig for at han overhovedet gider blive set sammen med dig.

Tilfældigt møde

 • Er ligeglad med andres følelser – eller kan ligefrem finde nydelse i at gøre andre ondt, og kan handle modbydelig, løgnagtigt,  nedladende overfor andre.
 • Kan virke lynende intelligent, charmerende, veltalende, orden på ejerskaber, penge, styr på sig selv, outfit mm. kan snøre dig til at tro det bedst og måske lidt for fantastisk, kan vende på et splitsekund, eller bevare overbevisningen i timevis.
 • Mangler ansvarsfølelse og føler ikke forpligtelser overfor nogen, f.eks. egen familie, “venner”, naboskab, kollegaer
 • Har svært ved at holde fast i relationer med andre mennesker
 • Let til frustration og reagerer på disse med vrede og aggressivitet
 • Føler ikke skyld over for mennesker man har gjort fortræd, har tendens til at lægge skyld for problemerne over på andre, beskylde andre for og påpeger fejl, bortforklarer altid sine egne fejl (- der er ikke nogle fejl) det er altid de andre.
 • Lærer ikke af de fejl, man begår, heller ikke selv om man bliver straffet.
Vær opmærksom
-og hav det rart 🙂

About the author

Hvad synes du om det du har læst?

%d bloggers like this: