Jeg er nordeuropæer, skandinav, naturmenneske – men indianer…

Nogle gange møder man mennesker,
hvor der pludselig kommer ord og sætninger ud af deres mund, bare sådan…

“Er du en slags indianer?  For med alle de sjove ting du har rundt omkring må der knytte sig en historie til”.
Sådan spurgte en kvinde som jeg mødte tilfældigt, med at fast blik og stålgrå øjne stod hun der og forventede et positivt svar…

Hvad svarer man så?

Der er ikke et entydigt svar på det spørgsmål, sagde jeg 🙂
Til indianere hører de nordamerikanske indfødte indianere(oprindelige befolkning  nord amerika) og inuitter(“inuit” stammer fra inuktitut og betyder “menneskene). Men jeg er jo her i Skandinavien, om end tættere på de oprindelige samiske folkeslag, tættere på det oprindelige nord europæiske naturfolk. På den nordlige halvkugle af moder jord, er vi jo absolut tæt på inuitter. Så hvad er jeg, tjah?

Hvis du forbinder indianer med amerikanske film, eller spagetti westerns  så nej,
men hvis du forbinder indianer med oprindelighed og naturfolk, så ja 🙂

Er det mystisk, næ egentligt ikke. Mit hjerte banker for samhørigheden med dyrene især. Jeg lader tingene tale til mig, kan man sige. Jeg lader budskaber lagres og jeg er blot en en lille ubetydelig del af alting!

Wow, sagde hun, det havde jeg ikke forventet jeg er speechless!

Jeg blev hverken mere eller mindre indianer – bare mig.

😉 Hav det rart