Der er dømt stress

Er du stresset og planlægger du…


Læs her hvordan en klient
‘snakkede sig ind af min dør’ inden hun faldt sammen i en stol.

“Kender du det, at være ramt af stress eller føle sig lettere stresset, men det går jo nok jeg skal bare lige…
Måske du har rigeligt om ørerne og vil gerne deltage i flere arrangementer,
og du snakker og snakker og snakker, først med naboen så med kollegaen, og det lyder så spændende det de har gang i – og du vil gerne være med, gøre det hele, sammen med dem, jo mere du snakker jo mere tændt bliver du og du lover naboen at tage med til Yoga, og du skal sammen med din kollega  i pige klub, samtidig har din veninde arrangeret weekend ophold for Jer to, hvor i skal forkæles med lækker mad, og wellness. ‘Men børnene Berit- hvad med børnene?’
Det er mig!!!

Åh jo det kommer på tværs af både pasning, 40 års fødselsdag, din mands fri weekend, og hans faste golf!
Pyha og gæsterne kommer jo næste fredag…
Du har glemt hvornår deadline var for tilmelding til…

Det er også mig!

Ja – det kan være svært at nå det hele, samtidig med at alle de daglige gøremål, lønforhandling på job og lige nu er dit liv måske kaos?
Det er mig!
Tanker drøner rundt og laver uro i hovedet, selvforstærkende, du får kvalme, hovedpine, og kan ikke se helt skarpt…
Du har bare ikke tid her inden konfirmationen til at være syg. Og midt i det hele får du en besked fra en kollega som du oplever som en anklage, og bebrejdelse af din manglende indsats. Hun siger jamen jeg har jo sagt du skal søge hjælp. Sådan er mit liv!
Din verden vælter og du kan slet ikke overskue sommerferie om lidt.
Alt det du ikke har hørt i har aftalt, kommer bag på dig, og du føler dig så meget kørt ud på et sidespor. Din konsulent på jobbet fortæller dig pludseligt at han ikke vil betro dig flere opgaver, for du overholder ikke Jeres aftaler, du siger ja , men der sker ikke en pind, du laver ikke dit arbejde, ordenligt, sjusker og glemmer, det koster tillid, tid og penge.


Min verden- det er mig”.

Det var en lang indgang…

Sådan – ovenstående – fortalte Signe i én pærevælling da hun trådte ind ad min dør, og afsluttede med et grådkvalt h…j..æ..lp. Helt bleg sank hun sammen i en stol energiforladt og opgivende.
“Jeg vil så gerne mere af det der, til mig selv, men stressen fortsætter…”

Det er nu et år siden, og vi har først nu sagt farvel med glæde. Nu hvor hun har styr på hverdagen, sin ferie om lidt, job børn, kærlighedsliv, vennekreds og kollegaer og ikke mindst sig selv.

År med stress

Et årelangt tilløb til sammenbruddet har betydet et hårdt arbejde for Signe, for at komme den kvælende dødsensfarlige stress til livs. Hun måtte lære at tage sig af sig selv, ikke være så perfektionistisk, tage sine ærlige værdier i livet alvorligt og handle bevidst med  ansvarlighed overfor sig selv.
Alle hendes; “det er godt for dig -kurser” har bare gjort hende endnu mere svag, for der var ikke én – som undervejs fortalte Signe, du er selv medansvarlig.
Hun fik i stedet klap og aen på kinden imens hendes “det er så synd for mig – offerrolle” voksede sig kæmpestor til den overtog hendes liv.
Intet af det hjalp hende. Og hendes arme mand og hendes arme børn…hvor har de i lang tid intet kunne gøre, Signe vidste bedst, de skulle bare tie stille, imens hun plejede sit sårbare ego.
“Jeg vil jo gerne livet og det hele, men jeg tænkte bare, det går jo nok”.

AT sige farvel til adfærden, og den indbildte super fede livsstil, det tog lang tid. At sige ja til realistiske gavnlige mønstre og nej til det urealistiske tog også tid. At vælge med mod og følge den vej, at undvære andet… krævede indre dybe samtaler med hende selv…

En rejse mod mindre stress

Nu kan Signe endelig leve livet igen, med fred i sindet, glæde og ro, hun kan give og modtage. Det er en glæde at sige farvel efter en rejse sammen med hende, til målet hvor hun tager sig selv alvorligt, har droppet offerrollen, er blevet selvstændig og tager ansvar for eget liv. Børnene er glade for at mor kan selv og kan være både mor, skørt legebarn og fars kæreste.

Hav det rart 😉

Signe er et godt navn
men ikke navnet på min klient. Gengivet med tilladelse. 😉

About the author

Hvad synes du om det du har læst?

%d bloggers like this: